46 833-27-38 Budynek - A, 46 833 53 98 – Budynek B sekretariat@sp4-skierniewice.pl

Stołówka

Jadłospis (Budynek A)

Poniedziałek 20.05.2024
Zupa ogórkowa na udku bez skóry 300ml,
(woda, ziemniaki, udko, włoszczyzna w paski, ogórek kwaszony, cebula, , przyprawy),
Naleśniki z serem i musem truskawkowym 250g,
(mąka, jajka, mleko, ser biały, olej rzepakowy , truskawki, śmietana, jogurt naturalny, cukier),
Kompot 200ml,
(woda, mieszanka kompotowa, miód),
Chleb,
Alergeny:1,3,7                            

Wtorek 21.05.2024
Zupa pieczarkowa na udku bez skóry 300ml,
(woda, ziemniaki, udko, pieczarki, włoszczyzna w paski, cebula, koperek, przyprawy),
Ryż paraboliczny 80g, pulpety w sosie pomidorowym 120g,
(ryż paraboliczny, szynka wieprzowa, jajko, bułka tarta, bułka kajzerka, olej rzepakowy, przyprawy ),
Ogórek konserwowy,
Kompot 200ml,
(woda, mieszanka kompotowa, miód),
Chleb,
Alergeny:1,3,7,9
Środa 22.05.2024
Zupa grochowa na udku bez skóry 300ml,
(woda, ziemniaki, udko, włoszczyzna w paski, groch, kiełbasa, cebula, przyprawy),
Ziemniaki gotowane 200g, filet z kurczaka smażony w panierce 150g,
(ziemniaki, filet z kurczaka, jajko, mąka, bułka tarta, olej rzepakowy)
Mizeria 150g,
(ogórek, śmietana, jogurt naturalny)
Kompot 200ml,
(woda, mieszanka kompotowa, miód),
Chleb,
Alergeny:1,3,6,7,9
Czwartek 23.05.2024
Zupa pomidorowa na udku bez skóry 300ml,
(woda, ziemniaki, udko, włoszczyzna w paski, koncentrat pomidorowy, cebula, mleko, śmietana, jogurt naturalny, przyprawy),
Kasza gryczana 80g, gulasz wieprzowy 150g,
(kasza gryczana, szynka wieprzowa, pomidor krojony, kwaszony, papryka czerwona ,cebula, olej rzepakowy, kapusta biała, przyprawy),
Lemoniada 200ml,

(woda, cytryna, miód),
Chleb,
Alergeny:1,3,7,9,

Piątek 24.05.2024

Zupa zalewajka z kiełbasą na udku bez skóry 300ml,
(woda, ziemniaki, udko, barszcz biały, cebula, czosnek, mleko, śmietana, jogurt naturalny, przyprawy),
Pierogi z serem 220g,
( mąka pszenna, ser, olej rzepakowy, jajko),
Lemoniada 200ml,
(woda, cytryna, miód)
Chleb, wafle ryżowe.
Alergeny:1,3,7,9

Skip to content